Publicat de: Alex Tomulescu | 20 februarie 2009

O poveste trista

Razvan Zainescu este fiul profesoarei mele de economie din liceu…nu-l cunosc, dar am invatat doi ani de zile de la mama lui, care este un om extraordinar…o stiu ( nu foarte bine, ce-i drept ) , pe sora lui, care este cu un an mai mica decat mine si cu care am fost coleg de liceu…ceea ce veti citi mai jos este povestea lui razvan si calvarul prin care trece familia lui…si un strigat de ajutor din partea prietenilor lui:

Relatia lui Razvan cu Raluca a inceput acum 5 ani; anul trecut si-au luat un apartament, anul acesta s-au casatorit. Parea ca nimic nu le sta in cale pentru a incepe o viata frumoasa impreuna, pentru a-si cladi o familie fericita bazata pe enorma dragoste ce ii leaga.

Insa pe data de 28.12.2008 un groaznic eveniment le-a spulberat toata fericirea: in timp ce dormea, Razvan ( 31 ani ) a fost cuprins de convulsii si si-a pierdut cunostinta. Raluca a chemat SMURD care a venit in 15 min si exact cand au ajuns, lui Razvan i s-a oprit respiratia. Au fost nevoie de 40 minute de resuscitare, cu 6 injectii de adrenalina in inima, timp in care creierul s-a aflat in hipoxie ( slaba oxigenare ). Razvan a intrat in coma profunda – coma 3 pe scala Glasgow ( scala Glasgow noteaza de la 3 la 15, in care sub 3 nu exista decat moarte clinica iar 15 inseamna starea unui om normal ).

Razvan a fost transportat la Spitalul de urgenta – terapie intensiva Cluj. In urma analizelor RMN, Razvan a fost diagnosticat cu Encefalopatie Hipoxo-ischemica, avand leziuni pe creier ( ca urmare a hipoxiei ) la nucleii bazalici si in cortexul parietal. Sansele pe care le-au dat toti doctorii au fost minime in ceea ce priveste recuperarea lui si au spus ca pana nu iese din starea de coma nu se poate face o estimare realista a afectelor hipoxiei asupra creierului si asupra recuperarii ulterioare.

In data de 16.01.09 Razvan a fost transportat in stare de coma cu elicopter SMURD la Bucuresti, la Spitalul Municipal, sectia de terapie intensiva. Aici s-au primit aceleasi pesimiste sanse.

In data de 19.01 Razvan s-a trezit din coma, in sensul ca a deschis ochii si in urma testelor ce i s-au facut e fost reevaluat pe scala 8 Glasgow. A fost o imensa bucurie pentru toti mai ales ca stiam toti ca cu cat va sta mai mult in coma cu atat inseamna ca e afectat mai mult creierul ( ne-a fost teama sa nu stea cateva luni in coma pentru ca doctorii au spus ca coma poate dura de la cateva saptamani la cateva luni ). Incepand cu week endul 31.01 si pana in 2.02 cand s-a confirmat totul si de catre doctori, Razvan a inceput sa dea alte semne: a miscat capul, urmareste cu privirea si focuseaza, a miscat putin o mana si un picior. Aceasta zi a fost ziua in care pentru prima data doctorii ( care au facut consiliu pe 2.02 ) au fost optimisti si au dat sanse foarte optimiste de recuperare.

Tot in data de 2.02 cazul nostru a fost acceptat de clinica LMU ( Klinikum der Universitat Munchen ) unde Razvan va sta in terapie intensiva neurologica si apoi la recuperare. Este o sansa extraordinara data lui Razvan date fiind conditiile si posibilitatile de acolo si pe care nu le regasim in tara noastra.

In timpul comei si pana in prezent, Razvan a dezvoltat si o serie de complicatii: edem cerebral de la resuscitare, o infectie urinara, o infectie la ureche, tromboflebita la mana si cea mai grava: o infectie pulmonara care nu cedeaza de 2 saptamani. Cu toate aceste complicatii ( dar cu speranta in suflet ca aparatura, cunostintele profesionale si dotarile din strainatate, cumulate cu faptul ca Razvan incepe sa dea semne fizice ) Razvan va fi transportat pe data de 4.02.09 in Munchen la clinica LMU la terapie intensiva.

Estimarea costurilor necesare in Munchen este de aprox. 100.000 eur ( spitalizare la terapie intensiva + internare ulterioara in sectia de recuperare intensiva ).

Pe aceasta cale apelez la voi sa ne ajutati cu orice suma si sa intrebati in jurul vostru pe oricine ar fi dispus sa se implice in aceasta cauza umanitara.

Daca veti primi acest mesaj si pe mail de la mai multi expeditori, inseamna ca sint cu atat mai multi prieteni ai lui Razvan si ai Ralucai care s-au implicat in acest caz, care au donat bani si care va roaga si pe voi sa donati.

Avem deschis un cont de card in RON:

IBAN: RO49BRDE445SV31646394450;

Banca: BRD

Titular cont: Raluca Cristurean ( e numele de fata al Ralucai Zainescu ).

Publicitate

Răspunsuri

  1. merci mult pt post

  2. Up-date: Razvan este deja la Munchen, in momentul de fata este tratat pentru infectiile din organism pe care le-a dobandit in spitalele din tara. Se afla pe lista de asteptare pentru internarea intr-o clinica de specialitate neurologica pentru a incepe recuperarea. Starea lui este stabila, dar in continuare foarte grava.

  3. aflasem ceva , dar nu stiam ca e atat de grav ….. 😦

  4. Cum se mai simte ? A reusit sa stranga banii necesari? Imi pare rau pentru ce i s-a intamplat.

    • E inca la Munchen sub tratament si observatie!

  5. […] Divesre ( 3 ) – profesoara mea de economie din liceu multumeste tuturor pentru reactiile la aceasta poveste […]

  6. Imi pare rau pentru situatie.!Azi am gasit postarea si..am inceput sa plang citind-o.! Cum se simte?!..

  7. imi pare rau .. aceasta este postat de mult.. eu acum ce am dat de aceasta postare .. si mi-au dat lacrimile cititind… cum se simte razvan ?..ce s-a intamplat..?

  8. Astazi am citit si eu aceasta postare… Cum se simte Razvan acum?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: